Каталог меблів
Авторизація

Увійдіть в особистий кабінет Створіть обліковий запис, якщо у вас його немає

Авторизація Реєстрація

Як правильно вибрати шафу-купе

Яку шафу-купе купити: розуміємося на основних характеристиках та особливостях меблів

У сучасної людини досить багато речей. Необхідно придбати одяг для прогулянок, офісний гардероб, відповідно до дрес-коду, підбирати костюм на спортивне тренування та мати комфортне домашнє вбрання. Нові речі купуються не завжди за потребою – часто це продиктовано віяннями моди та простим бажанням причепуритися. Велика кількість одягу змушує серйозно задуматися про організацію місця для її зберігання. В умовах обмеженого простору, коли оформити окрему вбиральню неможливо, потрібно купити містку шафу-купе. Особливість такої моделі полягає у специфіці конструкції, наповненні та сферах використання.

Шафи-купе зручні наявністю розсувних дверей. При відкритті одна з частин просто перекочується убік, відкриваючи внутрішній вміст. Організувати простір можна будь-яким зручним способом, додавши всередину полиці, шухляди або штанги для вішалок.

Фото 1 - Шкаф-купе 3D 1800х2100х600 (AL) з угловыми полками Мебель Стар


Розміри шафи-купе

Основним критерієм вибору шаф-купе є наявність вільного простору для встановлення. Щоб використати весь обсяг меблів найбільш раціонально, потрібно заздалегідь визначити кількість речей, які там будуть розміщені. Величезна шафа з максимальною місткістю в передпокої не завжди потрібна, але якщо ви займаєтеся меблюванням дитячої, не зайвим буде мати запас вільного простору в шафі-купе. Враховуйте, що за стандартами максимальна ширина кожних розсувних дверей може становити 1 метр. Тому довгі місткі вироби мають три і більше стулки. Оскільки розсувні двері – найдорожчий елемент меблів, варто виважено ставитись до визначення його оптимальних габаритів. Мінімальна ширина шаф-купе становить 1,2 м. Тому якщо в кімнаті недостатньо місця, доведеться відмовитися від їх придбання на користь моделей з дверцятами.

Глибина шафи-купе також визначається її вмістом. Якщо одяг висітиме на вішалках, цей параметр найбільш важливий. Оптимальна глибина становить не менше 64 см. Тим, у кого всередині меблів будуть лише полиці або висувні ящики, можна купувати будь-якого виробу. Якщо ж приміщення досить вузьке і має на меті заощадити вільний простір, можна підібрати вужчі моделі. Для використання вішалок у них встановлюють штанги-консолі.

Фото 2 - Шкаф-купе 2D 1800х900х2100 Мебель Стар


Форма шафи-купе

Якої форми шафа-купе вибрати залежить від особливостей приміщення. Зазвичай такі меблі розміщують біля стіни або у вільному кутку, що дозволяє максимально раціонально використовувати вільний простір. При цьому кутові моделі не завжди мають форму літери «Г». Шафи-купе бувають трикутними (при цьому вони повністю згладжують кут), а також трапецієподібними (з вбудованими з боків додатковими секціями). Радіусні меблі відрізняються округлою формою дверей.

Фото 2 - Шкаф-купе 2D угловой 1350х2100х600 Мебель Стар


Розсувна система шафи-купе

Система розсуву дверей шафи-купе значною мірою впливає на функціональність моделі. Якісні сучасні конструкції здатні забезпечити високий рівень комфорту та тривалий термін служби виробів. Основними типами використовуваних механізмів є:

  • опорно-розсувний;
  • навісний.

Опорна розсувна система передбачає перенесення ваги дверей на нижню частину. Ролики, розташовані зверху, відповідають лише за правильне положення конструкції. Завдяки їм дверцята рухаються напрямними і не випадають. Навісна система передбачає фіксацію роликового механізму у верхній частині меблів. Знизу ролики зовсім не встановлюються. Зручність таких систем полягає в тому, що на механізмі не осідає пил і не потрапляють на нього забруднення, які можуть обмежувати рухливість конструкції. За рівномірне пересування дверного полотна відповідає спеціальна скоба-зачіп.

Опорні системи можуть бути рамковими чи безрамковими. У першому випадку дверне полотно має окантування з алюмінієвого профілю. Метал захищає меблі від пошкоджень та збільшує її міцність. За рахунок цього рамкові дверцята можуть мати більший розмір у порівнянні з безрамковими варіантами. Моделі з дверима без окантовки для підвищення міцності виробляють з більш товстого матеріалу, що підвищує їхню надійність. З метою збільшення міцності можна використовувати накладні профілі.

Фото 2 - Шкаф-купе 2D 1800х1200х2100 Мебель Стар


Матеріал фасадів шафи-купе

Найчастіше шафи-купе виготовляються із сучасних плит ДСП та МДФ, які покривають фарбою, шпоном чи ламінацією. Ці матеріали вважаються досить легкими, тому роликовий розсувний механізм під їхньою вагою не деформується. Крім того, ДСП та МДФ мають невисоку ціну, через що вироблені меблі мають доступну вартість. Плити відрізняються різноманітністю декорів – бувають як однотонні матові чи глянсові, так і декоровані під різні породи дерева, копіюючи його колір та фактуру. Для прикраси меблів можуть використовуватися дзеркала, підсвічування, піскоструминні візерунки. На ДСП та МДФ наносять фотодрук, обклеюють поверхні декоративною плівкою.

Меблі з плитних матеріалів безпечні для здоров'я та екологічні. Вона вимагає мінімального догляду, відрізняється довговічністю та міцністю. Шафи-купе з ДСП та МДФ купують для передпокоїв, спалень та дитячих кімнат.

Стиль шафи-купе

Забарвлення та дизайн меблів – питання особистих уподобань. Хтось віддає перевагу стриманим відтінкам і кольорам, що імітують натуральне дерево, а комусь потрібні яскраві фарби та сучасне оформлення. Фахівці радять дотримуватися лише кількох основних правил при виборі шафи-купе:

  • дотримуватись кольорової гамми. За рекомендаціями дизайнерів в інтер'єрі приміщення не повинно бути більше трьох кольорів. При цьому меблі можуть гармоніювати з іншими навколишніми предметами та виділятися на тлі стін. Враховуйте, що у невеликих просторах краще використовувати більше світлих відтінків. Темні меблі виглядають солідно, проте в маленькій кімнаті може впливати тиск і ще візуально робити кімнату менше;
  • вибирати меблі у єдиному стилі. Забарвлення та декоративні елементи не повинні вибиватися із вже створеного образу. Приміщення у класичному стилі переважно обставляти меблями у темних відтінках натурального дерева. Для стилю прованс вибирають білі шафи-купе. Сучасним інтер'єрам підходять вироби з матовим або білим склом і простим мінімалістичним оформленням;
  • враховувати призначення приміщення. Для дитячих кімнат найкраще підходять яскраві меблі з барвистими дитячими малюнками. У спальню можна підібрати шафу-купе в спокійних тонах, яка додасть приміщенню затишку.

Щоб візуально розширити простір, можна придбати модель із дзеркальними дверцятами. У такому разі не потрібно буде купувати окреме дзеркало до кімнати.

Фото 1 - Шкаф-купе Омега 3 2200х2100х450 (худ.мат) Вип-Мастер


Внутрішнє наповнення шафи-купе

Поряд із зовнішнім оформленням шаф велике значення має організація їхнього внутрішнього простору. Вона значно впливає на комфорт експлуатації меблів, тому перед покупкою обов'язково потрібно поцікавитися наявністю та кількістю полиць, а також габаритами платтяного відділення, яке представлене штангою для вішалок. Раціонально використовувати внутрішній простір шафи допоможе такий пристрій як пантограф. Він дозволяє зручно діставати речі зі штанги, розташованої у верхньому ярусі конструкції. Достатньо трохи потягнути за рукоятку, щоб опустити вішалки з одягом на комфортний рівень. Пантограф забезпечує легкий доступ до важкодоступних місць та особливо необхідний у високих моделях.

Часто в шафах-купе передбачають не тільки місце для зберігання одягу, але також для побутової техніки, яка добре розміщується. Усередині меблів може знаходитися прасувальна дошка з праскою, що дозволяє швидко упорядкувати одяг. Можна передбачити простір для розміщення валіз та сумок, а також полиці для взуття.

Внутрішнє наповнення шафи-купе раціонально вибирати в залежності від місця її розміщення. Для передпокою важливо наявність простору для розташування верхнього одягу, стануть у нагоді полиці для взуття та підставки для сумок. У спальні бажані ящики для білизни, і штанги для вішалок з речами. На особливу увагу заслуговують модульні шафи, де можна комбінувати окремі меблеві елементи. Вони можуть бути різної форми, у тому числі й кутовими.

Фото 1 - Шафа-купе 225х223х62 Бари ВМВ Холдинг


Умови експлуатації шафи-купе

Щоб меблі служили довго і радували зовнішнім виглядом, потрібно правильно доглядати за ними і розміщувати в найбільш сприятливих місцях. Продовжити термін експлуатації шафи-купе можна, якщо:

  • не перевищувати допустиме навантаження на полиці та штанги меблів. Через це можуть зламатися кріплення або прогнутися опорні елементи;
  • використовувати для прибирання засоби з неагресивним складом. Луги та кислоти можуть призвести до утворення плям на поверхні та зробити меблі неестетичними;
  • встановити шафу так, щоб на неї не потрапляло сонячне світло. Через вплив ультрафіолету поверхня може стати бляклою і вицвітати;
  • підтримувати у приміщенні нормальну температуру та вологість. Не всі меблі виготовляються з вологостійких матеріалів, а дерев'яні вироби можуть навіть зсихатися через тривале підвищення температури та сухого повітря. Тому краще розмістити шафу-купе подалі від нагрівальних приладів.

Дотримуйтесь перерахованих рекомендацій – тоді нові меблі порадують зручністю та красою, а також надовго збережуть естетичний зовнішній вигляд і прослужать довгі роки.

Категорії товарів

Читайте також

Де вигідно купити комод в Одесі Де вигідно купити комод в Одесі Купити комод, це дуже простий і продуктивний спосіб - зробити кімнату просторішою і вільнішою. Можна
Збираємо кухню самі Збираємо кухню самі Збірка меблів - це єдине, що може затьмарити позитивні враження від покупки. Адже збірка кухонних ме
Стільці для кухні та кабаре: корисні поради Стільці для кухні та кабаре: корисні поради Кухонні стільці та стільці для кафе умовно можна розділити на два типи: з м’яким та з твердим сидінн
Організація освітлення в дитячу кімнату Організація освітлення в дитячу кімнату У дитячій кімнаті панує особлива, чарівна і творча атмосфера. Це особливий простір, де дитина займає
Виберіть кредитну пропозицію
Кредитний план Кількість платежів Місячний платіж Умови кредитування
Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс Idea bank Акційний продукт, з грейсом 4 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 50 000 грн
Пільговий період — 4 міс
СМС-інформування — 50 грн / міс.

Idea bank з грейсом 9 міс Idea bank з грейсом 9 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank з грейсом 6 міс Idea bank з грейсом 6 міс
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 75 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт без РКО 12 Idea bank Стандарт без РКО 12
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 200 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

Idea bank Стандарт Idea bank Стандарт
по 0 грн

Сума кредиту від 1000 до 150 000 грн
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування — безкоштовно.

ТОВ Смарт Фінанс ТОВ Смарт Фінанс
по 0 грн

ТОВ "Смарт-фінанс" надає консультації щодо можливості отримання споживачами кредитів та страхових послуг шляхом передачі даних споживача до банківських та страхових установ.

Банки:

  • UnexBank
  • Глобус Банк
  • Alliance bank
  • Sense bank
  • Сучасний Факторинг
Оплата частинами Оплата частинами
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку
Кількість платежів — 3
Наявність карти ПриватБанку "Універсальна" або "Універсальна GOLD" з доступним лімітом на оплату частинами.

Оплата частинами ПриватБанк

Миттєва розстрочка Миттєва розстрочка
по 0 грн

Сума кредиту — згідно індивідуального ліміту клієнта банку

Миттєва розстрочка ПриватБанк

Укрсиббанк AVD_L_5_0 Укрсиббанк AVD_L_5_0
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 500 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_5 Укрсиббанк AVD_L_5
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк AVD_L_9 Укрсиббанк AVD_L_9
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
СМС-інформування 499 грн за весь кредитний період

Укрсиббанк А-3 Укрсиббанк А-3
по 0 грн

Сума кредиту 75 000 грн
Річна ставка 0,00001 %
Пільговий період 3 міс
СМС-інформування 399 грн за весь кредитний період

Sense bank (0-3 міс) Sense bank (0-3 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 166,3 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-6 міс) Sense bank (0-6 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 83,2 грн/міс

Sense bank

Sense bank (0-10 міс) Sense bank (0-10 міс)
по 0 грн

Сума кредиту від 1 000 до 75 000 грн

Страхування відсутнє 0%
Початковий внесок не обов'язковий
СМС-інформування 50 грн/міс

Sense bank

  • Загальна сума: 0 грн
  • Місячний платіж: 0 грн

*Кредитний калькулятор визначає приблизний щомісячний платіж

Авторизація
Відновлення пароля

Вхід через соціальні мережі

Не маєте акаунту Реєстрація
Відновлення пароля
Ми надішлемо вам SMS з новим паролем
Реєстрація

Вхід через соціальні мережі

У вас є акаунт  Авторизація
Успішно надіслано

Дякую за звернення.
Скоро ми зв'яжемося з Вами для його підтвердження.

Дякуємо за підписку!

Підтвердіть Ваш email на вказаній пошті

Зворотній зв'язок
Час роботи Call-центру Пн-Пт 9:00-20:00, Сб 9:00-19:00, Нд 10:00-18:00.
Сервісний відділ servicedybokua +38 (067) 807-21-10 service@dybok.ua
Оберіть Ваше місто
Редагувати замовлення
Сума
  • Товари: 0
  • Загальна сума: 0,00 ₴